Kinaresan

Nu är vi framme i Kina sedan i måndags. Första dagen gjorde vi i stort sett ingenting mer än att sova och käka lite tacos. Igår hände det däremot hänt lite mer, vi har sammanlagt sovit 19 timmar sen vi kom hit :P

Shanghai skyline
När vi väl tagit oss upp på morgonen vid elva så käkade vi kinesmat för första gången! Jag hade sagt till Mats och Tracy att jag aldrig hann testa kinesisk mat förra gången så då bokade de bord direkt på en underbar kinesisk restaurang. Det är inte ett dugg likt den svensk-kinesiska maten! Det var helt sjuuukt gott. Sättet man åt på skilde sig en hel del från våra svenska mattraditioner. 
Först fick vi beställa in flera rätter (detta gjorde Tracy för att underlätta för oss andra då hennes kinesiska är bättre än alla andras!).Först fick vi dricka ett gult te som faktiskt inte smakade så mycket. Samtidigt får man inte glömma att jag är rätt så förkyld nu och snorar en del. Dock så har halsonten försvunnit. Jag gillade ändå teét, även om jag funderade lite över vad det var gjort av.. =P Senare fick jag kika ner i tekannan och fick till min förvåning se små vita blommor med gul mitt. 
Då vi druckit lite te och beställt vad vi ville ha så kom tallrik efter tallrik in med väldoftande, ljuvlig mat. Tracy hade beställt en slags grön grönsak som man hällde soya över. Hon hade även beställt nudlar (som vi fick i varsin liten kopp), kyckling med cashewnötter, fläsk i en slags sötsur sås (sjukt god, vilket jag inte hade räknat med eftersom jag inte gillar sötsur sås), kött- och grönsaksvårrullar samt två sorters dumplings, en med räkor och en med köttfärs i. Dumplings är för er i som inte vet det, små degknyten med en slags fyllning i. Jag blev så positivt överraskad och jag tycker faktiskt lite synd om er där hemma som inte är här och får uppleva detta! =/
Efter att vi ätit på denna vackra restaurang (som förövrigt liknade en scen ur Kill bill där Uma Thurman dödar The crazy 88) så lämnade Tracy och Mats oss för att åka till jobb och liknande.
Jag och Simon började vandra omkring i Shanghai centrum och tog oss en kaffe på Starbucks. Jag handlade bh:ar på HM :P Haha! Jag vet att vi har HM hemma, men jag kunde inte låta bli. Jag var tvungen att kolla om det fanns något spray där med.. Vilket det dock inte gjorde! Jag gick ut ur affären med fyra nya bh:ar! De kostade faktiskt bara 300 yuan! 
Efter en stunds promenad i centrum tog vi oss tillbaka by foot till Mats och Tracys lägenhet. Vi lade oss i deras sköna soffa när vi kommit hem och kollar på BBC nyheter på tv:n. Sen kollade vi på Forrest Gump och sedan käkade vi Pizza hut med Tracy och hjälpte till då Hanna skulle bada.
Idag fixade vi glasögon med Tracy och Mats. Jag köpte tre stycken olika bågar som jag kan använda när jag kör bil. Sedan så köpte jag även solglasögon, ett par med både skydd mot solen och med mitt synfel reducerat men även ett par som bara hade skydd mot solen. När jag testade min syn hos kinesen på glasögonmarknaden så sa blev han förbannad på mig och sa att jag inte alls hade dålig syn och så ville han inte att jag skulle skaffa några glasögon. Till slut lyckades vi övertala honom att jag faktiskt behövde det när jag kör bil!
Senare käkade vi lite mat på ett ställe som hette Wagas. Pasta med bacon blev det idag, riktigt gott! 
Ikväll skulle vi egentligen träffa Simons kompis Boris men Simon blev för trött så jag tror att vi ska gå ut och äta ihop istället.
Imorgon blir det antagligen en visit på klädesmarknaden med Simons far Mats och Tracy. Vi har även planerat ett besök på ett riktigt kinesiskt tehus och så ska vi till en lädermarknad någon dag. Jag har även pratat med Tracy och vi kanske ska gå och ta en manikyr eller pedikyr någon dag.

Nu behöver jag nog hjälpa Hanna att byta sin blöja.. Hon bara busar! Haha. Vi hörs senare! Kram


RSS 2.0