Bra humör är extra behövligt den här årstiden!

Jag är på toppenhumör idag! Det var längesedan jag hade en dag som den här. Jag stötte på en gammal vän då jag var på Bäckängsgymnasiet med Särlaskolan och praktiken idag. Bara en sådan sak kan lysa upp även den regnigaste och mörkaste dagen! Jag har promenerat hem vilket gav mig tid till att rensa tankarna vilket var välbehövligt. Det verkar som att det fina vädret och den friska luften fick ordning på min tidigare oordning i hjärnan.

Jag har idag bokat färgning hos Jasmin, min frisör, på Glamour i Borås. Confession: Jag har inte ens bestämt mig för vilken färg jag ska ha. Jag ska fråga honom om vad han tycker så får vi se vad jag bestämmer mig för. Det ska bli skönt med lite uppfräschning!

Förresten! Innan jag går så måste jag ju nämna giget på fredag.
Avatar spelar på Brew house, insläpp är klockan 19.
Ska bli grymt kul!
BE THERE!


fokus,koncentration. så svårt.

idag går tankarna inte att styra. allt viktigt är oviktigt och allt oviktigt är viktigt för stunden. jag hoppas att jag får någon struktur snart. jag måste fokusera på skolan, den är speciellt viktigt nu när vi har så otroligt mycket att göra.
jag ska försöka att läsa lite nu. sen ska jag lägga mig på luftmadrassen som jag ska spendera de kommande sex nätterna på. nu har jag praktik på särlaskolan igen, därför sover jag hos mina föräldrar i Borås. det känns lite konstigt att ligga i sitt gamla rum med ekande tomma väggar och golv. vi får se hur det går, om jag kommer att kunna sova. låt oss hoppas det. låt oss hoppas att mina tankar går att styra så jag får lite sömn.


Liseberg och vackert väder!

Fredagen börjar bra. Vackert väder och en utvilad kropp. Snart ska jag och Simon börja gå ner mot centrum och Liseberg. Det är nästan ett år sedan vi var där första gången tillsammans nu. Vi gick omkring i kylan, tätt omslingrade och bara njöt av den vackra omgivningen. Det ska vi göra idag med :)


Rammstein i februari! :D

Det har visst gått en hel vecka sen jag uppdaterade min blogg. Det var inte bra. Fy mig! Skärpning!

Mycket har hunnit hända på en vecka. Jag har hunnit fylla år, ha inflyttnings/födelsedags-fest och släktkalas bland annat. Jag har fått många fina presenter och blivit uppvaktad utav många. Tack allesammans! :)

Jag har även vart på gig med Jacob. Riktigt trevligt var det. På trädgårn spelade Arsis, Scar Symmetry, Devildriver och Behemoth. Det var lagom med folk och de flesta verkade vara på toppenhumör. Vissa var lite överdrivet glada, de moshade med öl som flög över resten av publiken (inte SÅ kul). Vi såg Stanne i baren. Visst är han överallt? Well, kul hade jag i alla fall.





Nu idag sitter jag här och funderar över resan till Malmö i februari. Det är nämligen så att jag, Simon och Jacob ska se Rammstein då! Jag är så J*VLA glad :D Har längtat efter det här väldigt länge nu, äntligen så kommer de till Sverige!
Nästa vecka köper vi biljetterna utav en kille som ångrat sitt köp. Vi måste även fixa tåg/bussbiljetter snart med. Ju tidigare desto bättre, det blir ju billigare ju tidigare vi köper dem.



Sitter även och funderar över vad jag ska göra med mitt hår.. Jag har tröttnat på det röda, det är inte mig helt enkelt. Funderar på att köra på brunt/mörkbrunt hår med mörkbruna/svarta slingor i. Vad tycker ni? Kan det vara en idé?

Jag ska snart till Bergakungen och se 2012 med Simon så jag tror jag måste sluta nu.
Hoppas den är så bra som folk sagt!
Ha det så bra nu så hörs vi snart igen! :D

Bra band?!

Hej!
Nu är jag hemma från skolan och är lite småsur över att jag ens åkte dit. Jag hittade till föreläsningssalen med lite hjälp av några skolkompisar, men väl där så visade det ju sig att föreläsningen var skittråkig! Efter halva hade gått så gick jag och Malin därifrån. Hon hoppade av i stan för att träffa några kompisar och jag fortsatte vidare hemåt.

Nu sitter jag här i soffan och funderar på vad jag ska hitta på tills Simon kommer hem..
JAG SAKNAR HONOM!

Letar runt lite efter bra band på Spotify, än så länge går det skitdåligt.
Ni som vet ungefär vad jag har för smak, kan ni inte ge lite tips?


Strapping young lad är ett exempel på bra musik.

Bilder på lägenheten.

Idag har jag varit duktig och dammsugat. Börjar sent idag nämligen. 13.15 till 15.00. Jag har tagit några dåliga bilder med webcamen på vardagsrummet med! Tänkte att ni kanske ville ha en liten sneekpeek.. ;)


Dålig kvalité, jag vet. Här ser ni i alla fall soffan och soffbordet.
(Soffan är proppfull med saker sen jag skulle dammsuga golvet och
var tvungen att slänga upp all skit där xD)



Fönstret med balkongen och mysfotöljen i hörnet.
(Lägg märke till min röda lilla skalle som syns längst ner på bilden)



Ena bokhyllan samt tv:n och stereon.


Så, nu måste jag springa till bussen. Vi hörs senare!

Mysig Söndag

Idag har det varit en mysig söndag. Jag och Simon vaknade vid tiotiden då hans far ringde från Kina för att se om allt var bra här hemma. Vi tvingade oss upp efter samtalet och tog en varm dusch.
Efter lite frukost så tog vi bussen ner till Nordstan och gjorde lite ärenden. Vi handlade bland annat ett skohorn, en osthyvel, lite julklappar och ett par leggings till mig.


Ungefär såhär ser mina leggings ut, dragkedjan är lite kortare dock.
Jag ska ha dem tillsammans med min grymt snygga nya klänning
på inflyttningsfesten på fredag! :D


När vi kommit hem från stan så röjde vi lite i lägenheten, satte upp planscher och tavlor och åt lite mat.
Malin kom även över en sväng och tittade på hur lägenheten börjar arta sig.
Sedan har vi mest tagit det lugnt och bott in oss lite i lägenheten ;)

Jag ska nog ta och lägga mig och läsa lite ur en av mina kursböcker nu.
Ha det gött! :)

Det börjar kännas som ett hem här i Björkekärr nu.

Jag har varit lite dålig på att uppdatera, men det finns anledningar.
Vi har flyttat in alla möbler i lägenheten, tv:n är uppsatt och stereon är ikopplad.
Det börjar kännas som ett hem här i Björkekärr nu.
Vi har fått hjälp av min mamma, pappa, min syster, Simons mamma och Simons mammas kille. Det var väldigt skönt med all hjälp, utan dem hade vi aldrig hunnit klart idag. Självklart finns det saker kvar att fixa, till exempel att sätta upp tavlor på väggarna, sätta upp gardiner i kök och sovrum och få lite ordning i bokhyllorna.
Men långt har vi kommit!

De senaste dagarna..

Jag har ju hunnit börja en ny kurs under veckan och jag har fått en ny seminarieledare. Kursen verkar intressant och jag har faktiskt börjat läsa en av böckerna. Kursen heter så mycket som "Kunskapens villkor och hållbar utveckling". Kan den vara något att ha mån tro?
Vi får vänta och se helt enkelt :)

I torsdags var jag på kaosvaruhuset Ullared med Madde, Ellinor, Fia och Johanna. Det snöade inte alls så mycket som media hade informerat om, så vi tog oss lätt dit och tillbaka. Jag fick en hel del inhandlat och jag klarade mig ur situationen utan att bli galen ;) Det var faktiskt relativt lite folk så vi behövde inte slå oss fram i affären.


Just nu sitter jag i min och Simons soffa och väntar på att maten ska bli klar. Det blir hamburgare! Ska bli skönt med en slapp lördagskväll. Imorgon ska vi in till stan och handla lite smågrejer och sedan ska vi ta oss en promenad här i området.

Men nu ska jag äta! Ta hand om er sålänge.
Vi hörs!



Nu har vi målat och gjort lägenheten fräsch!

Åh, herregud vad trött jag är.
Tröttheten beror på att jag har målat om i lägenheten under de senaste två dagarna.
Jag har ätit, målat, druckit kaffe och målat lite till (och i stort sett inget annat).
Väggarna och golvlisterna i vardagsrummet har målats vita, likaså väggarna och golvlisterna i köket. Sen har vi målat vissa detaljer i köket svarta, vilket blev skitsnyggt!

Jag är väldigt nöjd och är så otroligt tacksam för all hjälp vi fått av pappa, Madde, mamma och Jacob! Om vi inte hade fått hjälp av dem så hade vi aldrig varit klara på så kort tid som två dagar.

När det nu är så fint och fräscht överallt så är jag ännu mer sugen på att flytta in alla möbler.. Men som tur är så är det inte så jättelångt kvar tills dess! På lördag så går lasset, som jag säkert nämnt några ggr.
Då kommer jag att vara på toppenhumör :D

Imorgon börjar den nya kursen LAU170 på universitetet. Jag måste säga att jag är väldigt nyfiken på den! Vi ska ha introduktion på Chalmers (konstigt nog) och vara där fram tills lunch.

Så fort introduktionen är slut så ska jag ta mig till Borås. Jag ska nämligen till Ullared med Johanna, Sofie, Madde och Ellinor. Vi har dock fått höra att det kanske ska snöa vääldigt mycket imorgon, så det kan ju göra att vi inte kan åka. Vi får helt enkelt hålla tummarna och hoppas på det bästa! Det skulle vara kul att åka dit, har ju så mycket som vi behöver till lägenheten.. Då kanske man kan få det för en billigare peng om man handlar på Ullared. Annars hade jag nog inte åkt dit, tycker nämligen att det är lite jobbigt när det är så mycket folk som det brukar vara där.



Nä, nu är klockan faktiskt halv tolv.. Jag borde nog stänga av datorn nu om jag ska hinna läsa lite ur den där boken Simon gav mig som tips.

Sov så gott allihopa, vi hörs! :)



Nu bor vi i Björkekärr, Göteborg.

Då var vi alltså nyinflyttade, jag och Simon.
I skrivande stund ligger jag i vår uppblåsbara gästsäng och slappar efter att haft dag fylld med olika aktiviteter.

Då jag var klar i skolan efter en lyckad gestaltningsredovisning så åkte jag direkt till Björkekärr och lägenheten.
När jag kom dit så var Simon och hans mamma Maria redan i full gång med att lasta ur grejer ur bilen.
Vi packade upp köksredskap och ställde in väskor med kläder i garderoberna.
När vi var klara med det så åkte vi och handlade mat!
Maria släppte av oss med matkassarna och begav sig tillbaka till Borås.


Bara en liten del av sådant som packades upp..

Så nu var det bara vi och lägenheten..

Simon satte genast igång med maten och jag sprang över till Malin (en tjej från min nollningsgrupp) och lånade en lampa till sovrummet (det fanns nämligen ingen). Jag fick med mig en fin golvlampa men också amerikanska chokladpannkakor och lite glass. Simon blev överlycklig!
Då vi ätit upp så var vi både heeelt slut så vi fixade lite viktiga saker över nätet så fort vi kunde, för att sedan bara lägga oss ner och slappa..

Imorgon ska vi börja måla. Antagligen så fixar vi både vardagsrummet och köket, vilket känns skönt eftersom det verkligen är behövligt. Pappa kommer hit med färg och penslar. Även Madde, Jacob och Fia kommer nog en sväng och hjälper till. Känns så skönt att få hjälp! Tack!

Nu ska jag nog faktiskt sova. Jag orkar nog inte att göra något annat efter en kort natt och en så fullspäckad dag. Imorgon kaaanske ni får se några bilder av lägenheten!
Men tills dess..

Sov så gott!

Helt sinnesjukt vilka under som kan ske under musikens hypnos.

Min dag började helt kaotiskt. Jag sov endast två till tre timmar. Skulle åka med Simon till skolan från Borås till Göteborg men lät bli att åka så tidigt eftersom jag mådde så dåligt. Jag sov istället vidare i två timmar för att ta en senare buss, jag började trots allt klockan elva egentligen. Jag åt frukost i lugn och ro..
Men sen satte kaoset igång. Jag hade under hela morgonen världens magont, det kändes nästan som om jag hade magsår.
När jag skulle upp till bussen ( ag trodde att jag hade gått i god tid) så ser jag bussen åka förbi mig.
HELVETE; tänkte jag och sparkade hårt på postlådan uppe vid garagen.
Vafan gör jag nu? tänkte jag och kände paniken blåsa upp inom mig.
Jag skickade ett sms till Simon, Madde och Fia för att be dem kolla upp andra busstider till Göteborg.
Jag kunde ju inte komma försent till vår redovisning av gestaltningen!
Sedan kom jag på att mamma faktiskt hade jobbat natt och snart slutade för dagen.
Jag ringde henne och lyckades få henne att köra mig ner till stan.
Jag hann! Tack mamma. Du är en ängel!

Väl på den proppfulla bussen kände jag att jag behövde lugn, fort! Jag satte igång datorn och började skriva det sista på mitt arbete.

I med hörlurarna i öronen och så lät jag Marionette ösa sin härligt hårda metal över hela mig. Jag ville skrika. Jag var arg, men ändå så jävla lugn. Fyfan, min musik räddade mig. Jag är lugn. Jag är galet lugn. Om ändå fler människor skulle upptäcka lugnet som kan skapas med hjälp av metal. Det är helt sinnessjukt vilka under som kan ske under musikens hypnos.
Kanske händer detta i andra musikstilar för andra människor också? Jag vet inte. Men för mig fungerar INGENTING så bra som en riktigt jävla bra låt med exempelvis Strapping young lad för att skapa en oas av lugn inom mig.

Up the Irons,
Stay sic maggots and
stay metal everyone!


Over and out.


\m/
||

Nu är jag normal igen.

Nu mår jag bättre.
Är inte alls lika förvirrad och stressad längre.
Vet inte riktigt vad det var som flög i mig innan.

Nu ser jag mest fram emot morgondagen och flytten. Ska bli skönt att äntligen få ett riktigt hem som man alltid känner sig hemma i.
Idag har pappa köpt en micro till oss vilken är från både honom och mamma.
Känns jätteskönt att ha fått en sådan inhandlad.
Vi har hälsat på hos farmor och farfar och fikat.
Till sist har vi varit så duktiga och städat Simons bil,
för att sedan bli bjudna på thai-mat av pappa. GOTT!
Testade thaistekt ris. Var gott men jävligt starkt!

Nu så ska jag faktiskt kramas med Simon och bygga en fallskärm. (det är en del av min gestaltning)
HEJ SVEJS! :D

(Snabbt men informativt :D:D:D)

Roligt eller jobbigt?

Det är inte bara roligt att flytta.
Idag är det stressigt och flytten får mig mest att tänka ledsamma tankar.
Hoppas det känns bättre snart, för imorgon flyttar vi faktiskt.

RSS 2.0